Çoklu Format Usb Oluşturma - Multiboot Oluşturma

Günümüzde cd veya dvd üzerinden Windows kurulumu çok az kullanılmaktadır. Usb multiboot, usb belleklerinizin üzerinden birden fazla yazılımı sistem başlarken boot ederek çalıştırmaya yarayan bir kavramdır. Eğer usb belleğinizi multiboot özellikte yapar ve birden fazla işletim sistemini içerisine gömerseniz, bilgisayarınızı usb üzerinden istediğiniz işletim sistemine formatlayabilirsiniz.
 
WinSetupFromUSB programı olan bu yazılım, Windows, Linux veya Dos özellikli herhangi bir yazılımı, usb belleğimiz üzerinden çalıştırabilmeye imkan vermektedir. Ayrıca Windows XP, 2000, 2003, Vista, Windows 7,Windows 8, Windows 8.1, Windows 10, Windows Server 2008, Windows Server 2012 sürümlerinin 32 ve 64 bit kurulumlarını desteklemektedir. USB, BIOS ve UEFI modunda çalışabilmektedir. Program, hemen hemen bütün ISO kalıplarını desteklemektedir. Aynı zamanda Linux tabanlı dağıtımları da yapabilmektedir. Şimdi sizde usb belleğinize istediğiniz işletim sistemlerini 32 bit veya 64 bit olarak istediğiniz kadar sistem yükleyebilirsiniz. 
 
Multi Boot oluşturma adımlarını sırasıyla takip edelem.
  • İlk olarak winsetupfromusb programını indiriyoruz. 
  • Programı kurduktan sonra programı açılyoruz. Daha sonra yüklemek istediğimiz işletim sistemlerinin dosyaları bigisayarımızda hazır bulunduralım. 
  • Windows bölümünün sağ tarafında kalan üç nokta işaretine tıklıyoruz. Buradan boot yapacağımız iso dosyasını seçiyoruz ve daha sonra go tuşuna basıyoruz. 
  • Bu işlem biraz uzun sürüyor. İşlem bittikten tekrar başka bir iso dosyası seçerek yine aynı şekilde istediğiniz kadar windows iso dosyası atabilirsiniz. Not: Eğer dos dosyası atacaksanız bunu windows bölümünden değil dos bölümünden iso dosyasını seçerek atmalısınız.

Yapamayanlar için YouTube videomuz yayında.

Yorumlar