E imza Akis Kart Kurulumu ve Hataların Çözümü

E-imza kurulum adımları
  • İlk olarak https://www.java.com/tr/download/ adresinden java indirip kuruyoruz burada önceki sürümü bulunan java uygulamalarını kaldırmayın bazı uygulamalar eski sürüm java ile çalışabilir. Ama önerimiz java jre-8u181 sürümüdür.
  •  http://www.kamusm.gov.tr/ adresinden sürücü yükle kısmına giriyoruz. Buradan işletim sistemimize uygun akis kartları seçiyoruz. Daha sonra sürücüleri göstere tıklıyoruz. Benim e-imza kitim beyaz ve usb olduğu için bunları seçtim ve işletim sistemi olarak windows 10 64 bit seçtim. Not: Eğer böyle "missing the package file for insallation" hatası ile karşılaşırsanız 64 bit yerine 32 bit kart okuyucu yüklemeye çalışıyorsunuzdur.

  •  "bu uygulama güvenliğiniz için engellendi" hatasının çözümü basit uygulamayı yönetici olarak çalıştırmanızı istiyor gördünüz gibi hata düzeldi ve kurulum tamamlandı daha sonra e imza akitini usb ye takınız kiti bilgisayar tanıdıktan sonra e imza kullanabilirsiniz programı kaldırırken de böyle "bu uygulama güvenliğiniz için engellendi" hatası çıkarsa bununda çözümü basit uygulamanın setup dosyasını yönetici olarak çalıştırıp, kurulum menüsünden programı kaldır diyerek uygulamayı kaldırabilirsiniz.

  • Daha sonra http://www.belgenet.com.tr/statics/BelgenetImzaServisiKurulumDosyalari/ adresinden işletim sisteminize uygun olan belgenet programını indiriyoruz ve kurulumunu yapıyoruz.
Yardımcı olması için YouTube videomuz yayında.



Yorumlar