Windows 10 Açılışta Num Lock Tuşu Nasıl Aktif Edilir

Bilgisayarınızı her açtınız ad, parola giriş ekranı geliyor ama her windows açılışında önce NumLock tuşuna basıp aktif ettikten sonra şifreyi girmek, yada parola kullanmıyorsanız bile windows açıldıktan sonra rakamları kullanmak istediğinizde yine öncelikle NumLock tuşuna basmanız gerekecektir. Bu olay herkese gerçekten de tam bir eziyet veriyor. Bilindiğiniz gibi NumLock tuşu aktif değilken klavyenin sağ kısmındaki rakam tuşları çalışmaz. Bu makalemizde NumLock tuşunun windows açılışında otomatik olarak nasıl açılacağını öğreneceğiz:

Aşağıda ki talimatları adım adım uyguluyalım.

  • İlk olarak masaüstünde sol alt taraftaki Başlat menüsüne tıklıyoruz.
  • Daha sonra Çalıştır yazıyoruz ve uygulamayı açıyoruz. Açılan pencereden regedit  yazıp aratıyoruz.
  • Açılan pencerede sırasıyla HKEY_USERS ---» DEFAULT ---» Control Panel ---» InitialKeyboardIndicators kısımlarını çift tıklayıp açın. Açılan son penceredeki değer verisine “2” yazın. Daha sonra regedit kapatın. Burada ki işlem bu kadar.
  • Daha sonra sırasıyla Denetim masası/güç seçenekleri/güç düğmesinin yapacaklarını seçin/şu anda kullanılamayan ayarları değiştir/hızlı başlatma açı kapat ve işlem bu kadar daha sonra yeniden başlatalım bilgisayarı ve düzelecektir.

Yapamayanlar için YouTube videomuz yayında.

Yorumlar