iPhone Orta Tuş Home Tuşu Çalışmıyor - Assistive Touch Nasıl Açılır


iPhone, iPad veya iPod touch'ınızda AssistiveTouch'ı kullanma Tek dokunuşla ses yüksekliğini ayarlamak, ekranınızı kilitlemek, birden çok parmakla yapılan hareketleri kullanmak, aygıtınızı yeniden başlatmak veya düğmelere basma hareketlerini tek bir dokunuşla değiştirmek için AssistiveTouch'ı kullanabilirsiniz.

AssistiveTouch'ı açma AssistiveTouch'ı açtığınızda ekranda bir düğme görüntülenir. Düğmeyi ekranda istediğiniz yere sürükleyebilirsiniz ve siz yerini tekrar değiştirinceye kadar düğme orada kalır. Saptanmış olarak, düğmeye bir kez dokunduğunuzda AssistiveTouch menüsü açılır. Menünün dışında bir yere bir kez bastığınızda menü kapanır.

AssistiveTouch'ı açmak için birkaç yöntem vardır:

Ayarlar - Erişilebilirlik - Dokunma'ya gidin ve AssistiveTouch'ı seçerek özelliği açın. 
"Hey Siri"yi kullanarak “AssistiveTouch'ı aç” deyin. Ayarlar - Erişilebilirlik - Erişilebilirlik Kestirmesi'ne gidin ve AssistiveTouch'ı açın. Ayrıca, AssistiveTouch'ı Erişilebilirlik Kestirmesi'ne ekleyerek Denetim Merkezi'nden kolayca erişebilir ya da Yan veya Ana düğmeyi kullanabilirsiniz.  
AssistiveTouch menüsünü özelleştirme  
Menüdeki düğmelerin sırasını, sayısını ve içeriğini değiştirmek için: Ayarlar - Erişilebilirlik - Dokunma'ya gidin ve AssistiveTouch'ı seçin. En Üst Menüyü Özelleştir'i seçin, ardından yerine farklı bir işlev atamak istediğiniz simgeye dokunun. 

Menüde görüntülenen düğme sayısını değiştirmek için + ve - düğmelerini kullanın. Değişikliklerinizi silip saptanmış menü ayarlarını geri yüklemek için Sıfırla düğmesini kullanın.

Yorumlar