Türk şirketi Getir'e Silikon Vadisi'nden 38 Milyon Dolarlık Büyük Yatırım

getir 38 milyon dolar


Hızlı tüketim, gemicilik, otomotiv, mobilya gibi pek çok farklı sektörde çalıştıktan sonra 50 yaşında teknoloji sektörüne giriş yapan Nazım Salur, mobil alanda geliştirdiği ikinci projesi Getir uygulaması ile bu kez Silikon Vadisi'nden 38 milyon dolar yatırım almayı başardı.

Türkiye'nin teknolojik girişimi Getir, Sir Michael Moritz'in liderliğinde bir grup yatırımcıdan 38 milyon dolarlık yatırım aldı. 2015 yılından bu yana tüm dünya için yeni bir pazar oluşturan ve uluslararası arenada da yatırımcıların dikkatini çeken Getir'e, Michael Moritz kişisel yatırım fonu Crankstart aracılığıyla 25 milyon dolar yatırım yaptı. Moritz'in ardından Brezilya ve Türkiye'den bazı yatırımcılar 13 milyon dolarlık ek fon sağladı. Getir Seri A turunu toplamda 38 milyon dolarlık yatırımla tamamladı.

Getir Kurucusu Nazım Salur konuya dair “Getir ile dünyada bir ilki gerçekleştirdik, bir pazar oluşturduk. Aldığımız yatırımlar, Türkiye'den çıkan bir fikrin elde ettiği başarıları perçinlememize ve yeni pazarlara açılmamıza destek olacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar