Apple'ın iOS 13.4 İlk Geliştirici Betası, 'CarKey' Özelliği ile Araba Anahtarı Oluyor


ios 13.4


Eylül ayında yayınlanan iOS 13, beraberinde pek çok sorunla birlikte gelmiş ve tüketiciler, bu işletim sistemini neredeyse verimli bir şekilde kullanamamışlardı. Durum buyken Apple, daha önce görülmemiş bir hızla iOS'a yeni güncellemeler gönderdi. Aralık ayının başında iOS 13.3 güncellemesini kullanıcılara sunan Apple yaklaşık bir aylık test sürecinin ardından 29 Ocak’ta iOS 13.3.1’ü yayınlamıştı. Aradan geçen bir haftanın ardından bu kez iOS 13.4 Beta sürümü geliştiricilere sunuldu.
iOS 13.4'ün keşfedilen ilk yeni özelliği: CarKey
"Araba anahtarı" anlamına gelen CarKey, ilk olarak kulağınıza fazlasıyla heyecan verici gelebilir. iPhone'lar, bu özellik sayesinde araba anahtarı gibi çalışabilecekler. NFC desteği ile çalışan sistem, otomobil sahiplerinin anahtarlara olan bağımlılığını ortadan kaldıracak. 
Apple'ın CarKey özelliği fazlasıyla etkileyici olsa da heyecanlanmak için biraz erken. Çünkü CarKey'i kullanmak için öncelikle sahip olduğunuz otomobilin bu özelliği desteklemesi gerekiyor. Dolayısı ile Apple, bu özelliği yaygınlaştırmak için otomobil üreticileri ile tek tek masaya oturup anlaşma yapmak zorunda.


Yorumlar