Whatsapp Karanlık Mod Nasıl Açılır?


Android 10 ve iOS 13 işletim sistemi üstünde cihazlara sahip olan kullanıcılar karanlık mod desteğinin telefonlarda standart hale gelmeye başlamasıyla birçok uygulama bu desteği sunmaya başladı. En populer sosyal medya siteleri sırasıyla Twitter,İnstagram ve Youtube karanlık mod özelliklerini açıkladılar. Uzun bir bekleyişin ardından WhatsApp karanlık mod özelliği kullanıma sunuldu.

Peki WhatsApp'da karanlık moda nasıl geçilir?

WhatsApp’ın karanlık modu ilk olarak beta sürüyle piyasaya çıktı ve standart kullanıcılarla buluşmaya başladı. WhatsApp karanlık modla bilikle hem şarj tasarrufu sağlamayı hem de göz yorgunluğu azaltmayı amaçladı ve Android 10 ve iOS 13 işletim sistemi üstünde cihazlara sahip olan bütün kullanıcılara WhatsApp karanlık mod özelliği sundu.

ANDROID’LERDE WHATSAPP KARANLIK MOD NASIL AÇILIR?

  1. Android telefonlarda öncelikle WhatsApp'ı güncellemeniz gerekiyor. 
  2. Daha sonra uygulamayı tekrar açtıp sağ alt köşedeki Ayarlara tıklıyoruz.
  3. Ardından; Sohbetler bölümündeki Tema seçeneğinden “Koyu“bölümüne tıklayarak WhatsApp karanlık moda geçebilirsiniz. Android cihazlarda karanlık mod şimdilik sadece Android 10 işletim sistemi üstünde cihazlara sunuldu.

IPHONE’LARDA KARANLIK MOD NASIL AÇILIR?

  1. iOS işletim sistemine sahip telefonlarda öncelikle WhatsApp'ı güncellemeniz gerekiyor.
  2. Daha sonra uygulamayı tekrar açıyoruz fakat Android telefonlarda ki gibi WhatsApp bize farklı bir ayar sunmuyor. Biz bu özelliği kullanabilmek için telefonunuzu da karanlık modda kullanıyor olmanız lazım.
  3. iOS 13 işletim sistemi üstünde cihazlarda telefonun ana ekranındayken  Ayarlara giriyoruz. Daha sonra Ekran ve Parlaklık bölümünden “Koyu” seçeneğine tıklayarak işleminizi gerçekleştiriyoruz. Telefonunuz karanlık moda geçtikten sonra WhatsApp'ı da karanlık modda kullanabilirsiniz.


Yorumlar

Yorum Gönder