Windows 10 Karanlık Mod / Koyu Tema Etkinleştirme

windows 10 koyu tema

Windows 10 ilk çıktığı günden şimdiye kadar şüphesiz, Windows kullanıcıları tarafından çok takdir edilmiş ve beğeni toplamıştır. Bunun en önemli sebebi Windows 10’da ki geçişlerin düzgün ve güzel olmasıdır. Microsoft son zamanlarda bütün sosyal medya  sitelerinin kullandığı ve herkes tarafından da çok tercih edilen bir özelliği yani karanlık mod seçeneğini güncelleme ile bütün Windows 10 kullanıcılarına sundu. Bu modu Twitter,İnstagram ve Youtube gibi sosyal medya sitelerinden biliyoruz. Microsoft’ta karanlık mod özelliğine kayıtsız kalmadı ve Windows 10, karanlık modu artık kullanıma sundu.
Windows 10'un 1809 sürümü ile kullanıcılar, bir süredir karanlık mod özelliğine işletim sistemlerinde sahip. Sadece bu özelliği etkinleştirilmesi gerekiyor. Karanlık modu etkinleştirdikten sonra Dosya Gezgini tamamen koyu renklere geçiş yapıyor ve uygulamaların pencereleri de buna uyum sağlıyor. Aşağıda ki videoda sizlere Windows 10'da karanlık moda nasıl geçiş yapabileceğinizi anlatıyoruz.

Karanlık mod nasıl aktif edilir?
    1. Masaüstündeyken mouse ile sağ tıklayıp Kişileştiri seçiyoruz.
    2. Sol tarafta açılan menüden Reklere tıklıyoruz.
    3. Burada Renginizi seçin yerinde Açık olarak işaretli yeri Koyu olarak seçiyoruz ve işlem bu kadar. Artık Windows'u Karanlık mod ile kullanabilirsiniz.

      Windows 10 işletim sisteminde bahsettiğiniz üzere bütün Windows güncelleştirmelerini yaptıysanız aşağıda yer alan video da ki işlemle birlikte kolaylıkla Windows 10 karalık modu etkinleştirme işlemini yapabilirsiniz. Windows 10 karanlık mod etkinleştirme hakkında herhangi bir sorun yaşarsanız geri dönüş yapmaktan çekinmeyiniz.



      Yorumlar