Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, Apple, Uber, Binance Gibi İsimlerin Twitter Hesapları Hacklendi


Dün akşam saatlerinde son yılların en kapsamlı siber saldırı olaylarından biri yaşandı. Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, Apple, Uber, Binance  gibi pek çok popüler Twitter hesabı hacklendi ve insanlar dolandırıldı.

Hackerlar ele geçirdikleri hesaplardan iki kat kazanç sağlanacağı vaadi ile belirtilen Bitcoin adresine BTC gönderenlerin iki kat olarak geri kazanç  sağlanacağı vaadi sonrası insanların akın akın para göndermeye başladığı ifade ediliyor. İddialara göre 100 bin dolara yakın bir dolandırıcılık yapılmış durumda.

Sosyal medye devi Twitter, sorunun neyden kaynaklandığı bilinmiyor ancak ihtimallere bakacak olursak Twitter sunucularındaki bir açık veya bu hesapları yöneten ajansların sistemlerinde bir saldırı yaşanmış olabilir.

Twitter ise bu hayati sorunu anlık olarak önlemek için şu anda çözüm olarak onaylı hesaptaki tweet paylaşımlarını ve şifre doğrulama adımlarını askıya aldıklarını söyledi. Şu an Twitter’da onaylı hesabı olan kişi ve kurumlar Twitter’a herhangi bir paylaşım yapamıyor. Aynı zamanda yapılan paylaşımlara yorum da yapılamadığını bildirelim.

Twitter, biraz önce attığı bir tweette, bu olayı incelerken ve çözerken tweet atamayabileceğimizi açıkladı.  Onaylanmayan standart hesaplarda ise anlık olarak herhangi bir sorunla karşılaşılmadı. Twitter’ın bu saldırıyı ne zaman atlatacağı bilinmiyor, ancak takipçi sayısı fazla olan ve onaylı hesabı olan kişi ve kurum sayfaları tehlike altında. Ele geçirilen hesapların takipçilerinden Bitcoin isteyip daha fazlasını vereceklerini söyleyen dolandırıcı hackerlar, şu ana kadar Twitter’a karşı galip gelmiş gibi görünüyor.



Yorumlar