Eba Canlı Derse Nasıl Girilir - Eba msvcp140.dll Hatasının Çözümü

Milli Eğitim Bakanlığı, Covid-19 pandemisi dolayısıyla uzaktan eğitime geçmeye karar vermişti. Bu kararı verdikten sonra hızla devreye çocukların eğitimi yarım kalmasın diye EBA uzaktan eğitim sistemini devreye soktu. Birçok öğrenci ve öğretmen ise EBA’yı kullanmaya başladı ve kullanımda rekor seviyeye ulaşan EBA’da eğitim hızla devam etti. Öğretmenler ve öğrenciler aynı sınıfta olduğu gibi canlı derslere katılmaya başladı. Fakat EBA canlı ders katılımında bilgisayarda bazı sorunlarla karşılaşıldı. Bizde, EBA canlı derse nasıl girilir ve karşılaşılan .dll uzantılı hataları nasıl çözeriz bunları anlatmaya çalıştık.


EBA uzaktan eğitim ile canlı derslere girmeniz için ders saatlerini takip etmeniz gerekmektedir ve sadece o saatte dersi izleye bilirsiniz. Eğer dersi kaçırdıysanız sol tarafta ki menüden derslere tıklayın ve hangi dersi kaçırdıysanız o dersi seçin. Bütün ders videolarını burada bulabilirsiniz.

  • İlk olarak EBA’ya bilgisayardan giriş yapmak için http://www.eba.gov.tr/#/anasayfa tıklayın.
  • Girdiğiniz yerde sınıf bazlı ders çizelgesi mevcuttur. Burada kendi sınıfınızın ders çizelgesine bakıp hangi gün ve saatte dersiniz varsa onu not edin. 
  • Daha sonra girdiğinizi yerde sağ tarafta öğrenci seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın.
  • Açılan sayfada sol menüden canlı derse tıklayın. Burada ilk defa kullananlar için bir uygulama yüklemeniz gerekmektedir. Canlı ders diye yeşil bir butona tıklayıp programı indirin. 
  • Mevcut İşletim Sisteminize Uygun Visual C++ Redistributable Dosyasını İndirin
    Windows 64-bit İçin
    Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015 (64-bit)
    Windows 32-bit İçin
    Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015 (32-bit)
  • Eba Canlı Ders Uygulaması indirip kurulumu yapınız.
  • Önce Visual C++ programını kurun, daha sonra Eba Canlı Ders programını kurun. Böylece .dll hatalarından kurtulmuş olduk.
  • Daha sonra canlı ders saati geldiğinde sol menüden canlı derse tıklayın. Aşağıda bulunan derslerin sağ tarafında ki ok işaretine tıklayıp katıl butonunu seçiyoruz. Mevcut kurmuş olduğumuz uygulamayı açıp canlı derse katılmamızı sağlayacak.

Yapamayanlar için YouTube videomuz yayında. 





 

Yorumlar