iOS 14 Ana Ekran Düzenleme - iOS 14 Widgetsmith

Apple,  iPhone’lara daha önceki ios sürümlerinde widget pencereleri eklemişti. Ancak bu widget’lar, kilitli ekranda ya da ana ekranı sağa kaydırıp erişilebilen, bir uygulama değildi. Fakat iOS 14 ile bu özelliklere kavuştu. iPhone’da, ana ekran düzenleme işlemi eskisi gibi devam ederken, alternatif olarak bir özelleştirilmiş pencere seçeneği geldi.

Kullanışlı ve pratik bir uygulama olan widget’lar, iPhone’da güçlü araçlar haline geldi ve Apple bu yararlı özelliği, iPhone ve iPad’de yaygın olarak kullanmaya başladı.


iOS 14’te, iPhone ana ekranda uygulamaları düzenleme özelliği, uygulama kitaplığı özelliğiyle birlikte, ana ekran üzerinde yapılan en radikal değişiklik oldu. Artık, iPhone’larınızda ana ekrana gidince, düzenleme görünümünde, ana ekranda herhangi bir boş alana basılı tutunca sağ üst köşede bir artı “+” işareti göreceksiniz.Bu işarete dokunduğunuzda, telefondaki tüm mevcut widget’ların bir listesini göreceksiniz. Hem Apple’ın kendi widget’ları, hem de üçüncü taraf uygulamaların sunduğu widget’lar önizlemeleri ile görülecek. Bu özellikde bize ana ekranımızı Widgetsmith uygulaması ile düzenlememizi sağlıyor. Gelin hep beraber nasıl yapıldığını öğrenelim.
 
Ana ekranda nasıl widget eklenir? 

  • İlk olarak AppStore'dan Widgetsmith uygulamasını indiriyoruz.
  • Uygulamayı açtığımızda small,medium ve large olarak paneller geliyor. Bunlardan birini seçiyoruz.
  • Açılan ekranda Default Widget tıklıyoruz. Burada gerekle seçimleri yapıyoruz. Daha sonra sol üstte bulunan small #2 veya large #4 gibi seçeneğe tıklıyoruz.
  • Daha sonra sağ üstte bulunan Save tıklıyoruz ve ana ekrana geliyoruz.
  • Burada herhangi bir uygulamaya basılı tutuyoruz. Daha sonra sağ üstte bulunan + işaretine tıklıyoruz.
  • Açılan ekranda en alta inerek Widgetsmith tıklıyoruz.
  • Ekrana sizi ayarlamadığınız widget gelebilir. Eğer böyle olursa widgete bir kez tıkıyoruz ve gelen ekranda hangi boyutu seçtiysek onu seçiyoruz. Mesela medium #3 'de ayarlama yapdıysak yine o boyutu seçmeliyiz yoksa farklı widget geliyor.

Yardımcı olması için YouTube videomuz yayında. 


 

Yorumlar

Yorum Gönder