iOS 14 YouTube Arka Planda Nasıl Kullanılır - iOS 14 PiP (Picture in Picture)

Kestirmeler Uygulaması Nedir?
 
Kestirme, uygulamalarınızla bir veya birden fazla görevi halletmenin hızlı yoludur. Kestirmeler uygulaması birden fazla adımla kendi kestirmelerinizi yaratmanıza izin verir.

iOS 12 sürümüyle gelen siri kestirmeler uygulaması ile işiniz çok kolaylaşacak. Örneğin; Youtube,instagram,twitter ve facebook videolarını Siri Shortcuts kestirmeler uygulaması yardımı ile çok kolay indirip galerinize kaydedebilirsiniz. iOS 14 ile beraber yeni bir özellik daha geldi ve herkes tarafından çok beğenildi. iOS 14 ile telefonlarımıza resim içinde resim özelliği geldi yani PiP (Picture in Picture) . Bu özellikle beraber safari üzerinden herhangi bir sitede video açtığımız zaman bu özellikle videoyu küçültüp başka sitelere veya uygulamalara girebiliyoruz. Fakat YouTube bu özelliği kullanmamıza izin vermiyor. Bizde bu özelliği kestirmeler uygulaması yardımıyla kullanabiliyoruz. Nasıl yapıldığını gelin hep beraber inceleyelim.
 
 

iOS 14 YouTube Arka Planda Çalıştırma

  • İlk olarak AppStore'dan kestirmeler uygulamasını indiriyoruz.
  • Daha sonra YouTube arka plan çalıştırma kestirmesi indiriyoruz ve kestirmeler uygulaması galerisine kaydediyoruz.
  • Daha sonra safari uygulaması üzerinden YouTube 'da bir video açıyoruz ve biraz çalıştıktan sonra tekrar durduruyoruz.
  • Açılan ekranda video çalışırken telefon ekranımızın alt tarafında paylaşa tıklıyoruz ve aşağıya indiğimizde yukarıda indirmiş olduğumuz kesitrmeyi seçiyoruz.
  • Ekranımıza onay işareti geldikten sonra paylaş menüsünü kapatıyoruz ve durdurmuş olduğumuz videoyu tekrar çalıştırıyoruz.
  • Video arka planda çalıştıktan sonra tam ekran olarak açılıyor. Bizde sol üst tarafta ki resim içinde resim butonuna basıyoruz ve işlem bu kadar. Artık ister safari üzerinden başka sitelere girin, isterseniz başka uygulamaları kullanabilirsiniz.


Yardımcı olması için YouTube videomuz yayında. 
 

 
 

Yorumlar