Windows 11 için ilk beta sürümü yayınlandı


ABD'li teknoloji devleri arasında bulunan Microsoft şirketi, daha önce duyurduğu Windows 11 ile ilgili yeni bir güncelleme yayınladı. Sadece Windows Insider programına kayıtlı kullanıcıları için Windows 11 beta sürümünü yayınlayan Microsoft, yeni işletim sistemi için bir ilke imza atmış oldu. Microsoft şirketi tarafından yapılan açıklamalara göre Windows 11'in ilk Insider beta sürümü, sistem gereksinimlerini destekleyen tüm bilgisayarlarda kullanılabilecek.



Sistem Gereksinimleri

Eğer Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 11'i cihazınıza kurmak istiyorsanız, tek ihtiyacınız olan 64 bit CPU (veya SoC), 4 GB RAM , DirectX 12 veya üstü ile uyumlu grafik kartı ve 64 GB depolama alanıdır. Bu özellikler Windows 10’un mevcut gereksinimlerine benzerlik gösteriyor.  Ancak işlemci gereksinimi, 32 bit yazılımı çalıştırmaya devam edecek olsa da, eski 32 bit donanım bilgisayarlar için Windows desteği sona ereceği anlamına geliyor.

Eğer sizde bizim gibi Windows 11 yeniliklerini deneyimlemek için istiyorsanız, hemen Windows Insider programını indirmelisiniz. Buradan indirebilirsiniz. İndirdikten sonra gerekli kurulumları Microsoft hesabınızdan oturum açarak yapın.



Windows Insider programına nasıl katılınır?

  • Windows Başlat menüsünden Ayarlar bölümüne girin.
  • Güncelleştirme ve Güvenlik bölümüne giriş yapın.
  • Burada Windows Update tıklayın.
  • Güncellemeleri denetle tıkladığınızda size Windows İnsider programını bulacaktır ve burada eposta oturumunuzu açarak gerekli yüklemeyi yapacaktır.


Uyarı: Microsoft'un Windows 11 beta sürümü, geliştirici sürümünden daha sorunlu olabilir. Bu nedenle verileriniz varsa yedeklemelisiniz. Bilgisayarınızın sistemsel olarak sorun yaşamasını istemiyorsanız, Windows 11 beta sürümünü bir test makinesine veya diskinizin ikincil bölümüne yüklemeniz yararınıza olacaktır.

Yorumlar