En iyi 5 Ücretsiz Uzak Masaüstü Programı

 


Windows uzak masaüstü programları bilgisayarların yanında olmasanız bile farklı bir bilgisayar ile onu kontrol etmenizi sağlayan programlardır. Uzak masaüstü programları sayesinde bilgisayarınıza bağlanarak fare ile klavyesini kullanabilmenizi sağlar. 



Zor günlerden geçtiğimiz bu pandemi sürecinde uzaktan çalışma modeli ile kamu ve özel sektör çalışanları , işlerini evlerinden görmeye başladılar. Bu yüzden bilgisayarınızı uzaktan kontrol etme ihtiyacı bugünlerde bir zorunluluk haline geldi ve uzaktan çalışanlar için büyük bir fark oluşturdu.

Windows 10’un kendi Uzak Masaüstü Bağlantısı aracı vardır. Ancak, Uzak Masaüstü’nün sunucu kısmı yalnızca Professional ve Enterprise sürümlerine dahildir. Bu yüzden, bu sürümlerden birine sahip değilseniz, Windows 10'da bulunan uzak masaüstü bağlantı programını kullanamazsınız.



En iyi 5 Ücretsiz Uzak Masaüstü Programı
  1. TeamViewer: Kurulum gerektirmeden de kullanılabilir. Bir çok özellik var, ancak kurulumu son derece kolay. Kurulum esnasında yönlendirici veya güvenlik duvarı yapılandırmalarında değişiklik yapmanıza gerek yoktur. Android, iOS, Linux ve Mac OS X ile uyumlu çok platformlu bir yazılım programıdır, böylece kullanıcılar tabletler veya cep telefonları ile uzak bilgisayarlara bağlanabilir.
  2. AnyDesk: Çalışan bir bilgisayara uzaktan erişebilir ve aynı belgeler üzerinde çalışmaya devam edebilirsiniz. Dosyalarınızı güvenli bir şekilde karşı tarafa aktarabilirsiniz. Program, yetkisiz erişimi engellemek ve ilgili tüm taraflar için güvenliği sağlamak için güçlü şifreleme standartları kullanır. Ayrıca, uygulama tüm büyük platformlar için yerel istemcileri kullanır. Android, iOS, Linux ve Mac OS X ile uyumlu çok platformlu bir yazılım programıdır, böylece kullanıcılar tabletler veya cep telefonları ile uzak bilgisayarlara bağlanabilir.


  3. AeroAdmin: Muhtemelen en kolay ücretsiz uzaktan erişim programıdır. Ayarları neredeyse yoktur ve her şey hızlıdır. Taşınabilir uygulama olarak yüklenebilmektedir. Ticari ve özel kullanım için ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. Yönlendirici ayarı yapılmasına gerek kalmadan çalışabilmektedir. Dosya aktarımı yapılabilmektedir. Uzak bağlantı ile bilgisayar kapatılabilir ya da reset atılabilir. Bağlantılar şifrelenmektedir. 
  4. Windows Remote Desktop: XP sürümünden 10 sürümüne kadar tüm versiyonlarda çalışabilmektedir. Ancak bazı sürümlerinde sorunlar görülebilmektedir. Başka bilgisayardan kendi bilgisayarınıza bağlanma imkanı yalnızca Professional ve Enterprise sürümlerinde vardır. Program sayesinde bilgisayarın klavyesi ve mousesi kolay bir şekilde kontrol edilebilmektedir.
  5. UltraVNC: Dosya aktarımı yapılabiliyor ve uzak bilgisayara sohbet mesajları gönderilebiliyor. Android, iOS, Linux ve Mac OS X ile uyumlu çok platformlu bir yazılım programıdır, böylece kullanıcılar tabletler veya cep telefonları ile uzak bilgisayarlara bağlanabilir. 



Yorumlar