Öğrenciler İçin İnternetten 10 Para Kazanma Yolu


Günümüzde birçok kişi,  internetten para kazanmanın yollarını arıyor yani pasif gelir elde etmek istiyor. Eğer sizde daha önce “İnternetten Para Kazanma” başlığına adı altında pek çok yazı incelemiş ve hiçbir sonuç alamadıysanız, sakın üzülmeyin ve umutsuzluğa kapılmayın. Şunu belirtmek isteriz ki eğer gerçekten kendinize inanır ve işinizi ciddiye alıp pes etmeden çalışırsanız internetten para kazanabilirsiniz. Bizde, sizler için internetten para kazabileceğiniz bazı yöntemleri derledik!



1- Blog Yazarak Para Kazanma


Blog yazarak internetten her ay düzenli olarak para kazanabilirsiniz. Bunun size imkansız geldiğini ve yalan olduğunu düşünebilirsiniz, fakat belirtmek isterim ki Türkiye`de aylık 10.000 TL - 50.000 TL arasında para kazanan birçok blogger mevcut. İlk başladığınızda bu rakamları tabi ki ulaşamazsanız fakat düzenle içerik üreterek  ve bu işi ciddiye alarak bu rakamlara ulaşabilirsiniz. Başlangıç için Blogspot, WordPress veya GoDaddy gibi ücretsiz siteler kurabilirsiniz ve bu sitelere Google Adsense'den reklam alıp para kazanabilirsiniz.

2- YouTube ile Para Kazanma



İnternetten para kazanma denilince herkesin ilk aklına gelen YouTube ile para kazanmak. Tartışmasız olarak dünyanın en büyük video izleme sitesi olan Youtube ile internet üzerinden para kazanabilirsiniz. Youtube’dan para kazanmanın en çok bilinen yolu ise içerik üreterek para kazanmaktır. Bu yöntemde Youtube'a video yüklüyoruz ve videolar içinde yayınlanan reklam gösterimi başına para kazanabiliyoruz. Reklamlar, Google Adsense platformu aracılığı ile gösteriliyor ve videolarınızın içinde gösterilen reklamlar, izlenme ve tıklama başına gelir elde etmenizi sağlıyor. Ancak bunun için YouTube kanalınızın minimum 1000 abonesi ve son 12 ay içinde 4000 saat video izlenme süresine erişmiş olması gerekiyor.

3- İnstagram ile Para Kazanma


Diğer yöntemlere göre daha az bilinse de İnstagram üzerinden de para kazanabilirsiniz. İnstagram, günümüzde büyük kitlelere ulaşabildiği için internetten üzerinden para kazanılan bir platform haline geldi. Eğer sizde İnstagram`da  takipçi sayınızı arttırabilirseniz, reklam alabilir ve ayda 3.000 TL ile 10.000 TL arası kazanç sağlayabilirsiniz. Ayrıca belli bir kitleye ulaştıktan sonra kendi markanızı oluşturup ürünlerinizi satabilirsiniz.

4- Google Adsense ile Para Kazanma


İnternetten para kazanmak isteyenlerin ilk aklına gelen metotlardan birisi, Google Adsense ile para kazanma yöntemidir. Bu yöntemde siz bir web sitesi oluşturursunuz ve sitenizde reklam gösterecek firmaları Google bulur. Google Adsense, sitenizde gösterilen reklamlara gerçek kişiler tarafından yapılan tıklamalar neticesinde %68 oranında komisyon öder. Başlangıç için Blogspot, WordPress veya GoDaddy gibi ücretsiz siteler kurabilirsiniz ve bu sitelere Google Adsense'den reklam alıp para kazanabilirsiniz.

Sistemin en büyük dezavantajı ise (Türkiye için) tıklama başı gelirin düşük olmasıdır. Bunun sebebi ise ülkemizdeki reklam verenlerin daha düşük fiyatlı reklam ücreti önermesidir. Google reklamlarında tıklama başı ödenecek maliyet, reklam veren müşteri tarafından belirlenir. Fakat, eğer siteniz kaliteli içeriğe sahipse, reklam verenler sitenizde reklam göstermek için ihale bedelini arttırabilir.

5- Droppshoping ile Para Kazanma


Dropshipping, stok gerektirmeksizin ürün satışı yapabileceğiniz bir ticaret şeklidir. Dünya genelinde mağazaları bulunan siteler de satış hesapları açıyoruz. Daha sonra mesela Amerika Amazonda daha hesaplı olan bir ürünü yine Kanada Amazonda   biraz kar ile şatışa koyuyoruz. Bu ürünün Facebook gibi sosyal medya hesaplarında reklamını yaparak satıyoruz.  Satış yaptığımız ürünü Amerika'dan  satın alıyoruz ama adres olarak Kanada'da bizden ürün alana kişinin adresine göndertiyoruz. Bu satıştan dolar üzerinden para kazanıyoruz. Aynı uygulamayı AliExpress'ten alıp Amazon'da da satabilirsiniz. Bu yöntem ile günlük yüzlerce ürün satan kişiler var. 

6- Twitch Yayıncılığı ile Para Kazanma




Son zamanlarda büyük bir çıkışta olan dijital canlı yayın platformu Twitch, internetten para kazanmamız sağlıyor. Sizde bir Twitch kanalı açabilir, site veya uygulama üzerinden canlı yayın açarak para kazanabilirsiniz. Twitch canlı yayın platformunda reklam gösterimi yaparak veya izleyiciler tarafından bağış alarak internetten kazanabilirsiniz. Tabi bunun için önce izleyici kitlesi oluşturmanız gerekiyor.

7- Udemy ile Para Kazanma


Udemy , ücretli bir eğitim platformudur. Eğer uzmanı olduğunuzu düşündüğünüz bir konu varsa, internet üzerinden ücretli bir şekilde eğitim verebilirsiniz. Udemy, uzmanı olduğunuz bir konuda hazırladığınız eğitim videolarını yükleyebileceğiniz ve bu videoları ücretli olarak izleyicilerinize sunabileceğiniz bir platformdur

8- Web Site ve SEO Danışmanlığı Yaparak Para Kazanma


Web sitesi tasarlayarak internetten para kazanabilirsiniz. En baştan başlayıp yazılım öğrenebilirsiniz ya da WordPress, GoDaddy veya Blogger gibi hazır kurulumlar yaparak para kazanabilirsiniz. Bu işte uzmanlaştıktan sonra SEO danışmanlığı dahi yapabilirsiniz. SEO, internet sitelerini arama motorlarına göre optimize etmek işlemidir. SEO danışmanlığı ile yeni başlayan WebMaster kullanıcılarına ücretli hizmetlerde bulunabilirsiniz. 

9- TikTok 
ile Para Kazanma




Son birkaç yılda en çok kullanılan sosyal medya uygulamasıdır. Büyük bir çıkışta  yakalayan TikTok, canlı yayınlar açarak internetten para kazanmamızı sağlıyor. Sizde bir TikTok hesabı açabilir ve  canlı yayın açarak para kazanabilirsiniz. TikTok kullanıcıları canlı yayınlardan gelen hediyeleri paraya çevirerek hesaplarına aktarabiliyorlar. Bunun için tek şart en az 1000 takipçinizin olması.

10- Twitter ile Para Kazanma


Twitter, 2021 yılında para karşılığı abonelik sistemi olan 'Süper Takip' seçeneğini duyurdu. Bu yeni özelliğe göre, kullanıcılar bir hesapta daha fazla içeriğe erişmek için para ödeyerek abone olacaklar.
Böylece kullanıcılar internetten para kazanabilecek. Ayrıca, belli bir takipçiye ulaşan hesaplar ücretli tweetler ve retweetler atarak da para kazanabiliyorlar.

Yorumlar