Instagram Bilgisayardan Paylaşım Yapma Özelliğini Kullanıma Sundu

Sosyal medya uygulamaları genellikle akıllı telefonlardan kullanılıyor olsa da bazı kullanıcılar, özellikle de içerik üreticiler daha kaliteli içerikler yüklemek için bilgisayar kullanımana başvuruyorlar. Dünya da en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olan Instagram sonunda kullanıcıların çok istediği özelliği kullanıma sundu. Artık kullanıcılar bilgisayardan içerik paylaşabilecekler.



Instagram içerik üreticileri özel hazırlanmış fotoğraf ve videoları paylaşmak istediklerinde, bilgisayardan telefona aktarım yapmak zorunda kalıyordu. Buna alternatif olarak en iyi çözüm bir aracı program kullanarak bilgisayardan paylaşım yapmaktı. Fakat bu dönem artık sona erdi. Artık hiçbir ek programa ihtiyaç duymadan bilgisayar üzerinden Instagram’da paylaşım yapabileceksiniz.

Instagram’da bilgisayardan paylaşım nasıl yapılır?

İnstagram bugün web sürümü için bir güncelleme yayınladı. Küresel olarak kullanıma açılan özellik Türkiye’de de aktif hale geldi. Bu özellik kullanıcılara “Artık doğrudan bilgisayardan gönderiler oluşturabilir ve paylaşabilirsin” bildirimi ile sunuldu. Tüm kullanıcılar için açılan bu özelliği birkaç adımla kullanmanız mümkün.


  • Bilgisayarınızdan Instagram sitesine girerek hesabınıza giriş yapın.
  • Sağ üst köşeye yerleştirilmiş olan “+” simgesine tıklayın.
  • Karşınıza fotoğraf yüklemenizi sağlayacak üst taraftaki görsel gibi bir pencere çıkacak.
  • Burada yüklemek istediğiniz fotoğrafı veya videoyu sürükleyerek aktarabilirsiniz veya  “Bilgisayardan seç” butonuna tıklayarak da istediğiniz dosyayı ekleyebilirsiniz.
  • Daha sonra Instagram mobil uygulamasında olduğu gibi filtre, konum ekleme, kişi etiketleme vb. ayarlamaları yapabilirsiniz.
  • İşlemleriniz bittikten sonra “Paylaş” butonuna tıklayoruz ve gönderiniz hesabınızda gözüküyor. 
Not: Yukarıda ki yöntem ile Instagram hesabınızda fotoğraf ve video paylaşabilirsiniz fakat şimdilik Reels ve Hikaye ekleme özelliği yer almıyor.


Yorumlar