Türkiye'ye ambargo uygulayan Kanadalı Telemus Systems iflas etti


Azerbaycan'ın, Ermenistan işgali altındaki topraklarda gerçekleştirdiği büyük operasyonlarda Türkiye'den tedarik edilen İHA ve SİHA'lar çok önemli rol oynadı.



İHA ve SİHA'lar operasyonlarda, Ermenistan ordusuna ağır zaiyatlar uğratırken, Dağlık Karabağ büyük bir destanla günde geri alındı.
Kanada ise Ermenistan'dan yana tavır alarak, Türkiye'ye İHA ve SİHA ambargosu uygulama kararı verdi. Kanadalı şirketler, Türkiye'ye İHA motoru ve elektro-optik ve kızılötesi kamera sistemleriyle ilgili ambargo kararı aldı.

Kanada hükümetinin ambargo kararı alması nedeniyle Telemus Systems iflas etti. Çünkü Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Telemus Systems'ın Türkiye'deki müşterisi konumundaydı.

Ontario merkezli Telemus Systems şirketi, 24 Ağustos'ta iflas başvurusunda bulundu.



kanada ambargoYerli ve Milli SİHA'lara ambargo uygulayan Kanadalı şirket iflas etti

ŞİRKETİN TOPLAM BORCU
Firma, yaptığı başvuruda,  638.6 bin dolarlık borcu olduğunu ve bu borcun 120.9 bin dolarının CM Computer şirketine, 330.1 bin dolarının çalışanlara olduğu kaydedildi. Kanada hükümetinin geçen sene ambargo kararı alması nedeniyle 360 bin dolar zarara uğrayan Telemus Systems şirketi bu yıl ise ilk 7 aylık döneme dair geliri 0 dolar olarak kayıtlara geçti. 

KANADA AMBARGOSU, TÜRKİYE'YE YERLİSİNİ YAPTIRDI

Son 15 yılda savunma sanayi alanında yaptığı atılımlarla adından söz ettiren Türkiye, Kanada'nın ambargosunun ardından yerli ve milli olarak bu sistemleri üretti.

ASELSAN tarafından geliştirilen İHA VE SİHA'lara entegre edilebilen elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi CATS sayesinde bu alanda dışa bağımlılık sonlandırıldı.



Yorumlar