Twitter Bahşiş Kutusu Nasıl Açılır


Twitter, kullanıcıların takipçiler tarafından gönderilen bahşişlerden para kazanmasını sağlayan “Tip Jar” yani “Bahşiş Kutusu” adlı yeni bir özellik kullanıma sundu.

Bahşiş kutusu, içerik üreticiler, gazeteciler, uzmanlar, yorumcular ve sivil toplum kuruluşları dahil dahil belirli kullanıcı grupları tarafından kullanılabilecek. Twitter bahşişlerden herhangi bir komisyon almayacak.



Bahşiş kutusu özelliğini aktif eden kullunıcılar Android ve iOS’ta mevcut ve profildeki takip düğmesinin yanında bulunan bir bahşiş kutusu simgesiyle görünecek. Kullanıcılar bu simgeye dokunarak para göndermek için ödeme seçenekleri listesinden seçim yapabilir. Şimdilik sadece Bitcoin ve Patreon ile ödeme alınıyor.



Twitter Bahşiş Kutusu (Tip Jar) Nasıl Açılır?

Bahşiş Kutusunu aktifleştirmek isteyen Twitter kullanıcıları aşağıda ki adımları takip etmeli
  • İlk olarak uygulamadan profilini açarak “Profil Düzenle”  sekmesine tıklamalı.
  • Burada doğum tarihiniz yoksa eklemelisiniz çünkü 18 yaş üstü için bu özellik kullanılabilir.
  • Ardından, doğum tarihinizin alt kısmında Bahşiş Kutusuna tıklayın ve bağışa izin ver butonunu etkinleştirin. 
  • Daha fazla ödeme seçeneklerine tıklayın ve buraya kullanmak istediğiniz üçüncü taraf hizmeti/hizmetleri seçin. Şimdilik sadece Bitcoin veya Patreon hesabınızı eklebilirsiniz. 
Not: Android’de, Twitter kullanıcıları sadece Spaces’ta da yani Sohbet Odalarında Bahşiş kutusunu etkinleştirebilecekler. 



Not: Twitter'da bahşişler özelliği aracılığıyla veya platformun herhangi bir yerinde bahşiş talep etmek, almak veya göndermek için en az 18 yaşında olmak gerekir.

Not: Patreon ve Bitcoin biçimindeki bahşişler, üçüncü taraf ödeme hizmetleri aracılığıyla Twitter dışına gönderiliyor. Twitter bu ödemelerden herhangi bir ücret almıyor ancak üçüncü taraf ödeme hizmetleri ücret alabiliyor.

Not: Twitter web sürümünde bu özellik çalışmıyor.
 
Yardımcı olması için YouTube videomuz yayında.
 
 
 
 

Yorumlar