Facebook Şifremi Unuttum Nasıl Bulabilirim


Facebook, dünyada en çok kullanılan sosyal medya platforlarından ilk sırada yer almaktadır. Facebook dünya çapında milyarlarca kişi tarafından kullanılması, sosyal medya dolandırıcılarının da ilgisini çekmiş durumda. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarını kullanıcılar günlük hayatında oldukça aktif olarak kullanıyorlar. Sosyal medya platformlarının artması sonucunda bir çok şifreyi aklımızda tutmamız gerekliliği ortaya çıkmıştır.



Günümüzde kullanıcılar gün içerisinde Facebook gibi sosyal medya mecralarını yüzlerce kez ziyaret etmektedir. Bu yüzden de genelde sahip oldukları cihazlara Facebook şifrelerini kaydederler. Web tarayıcıları ve akıllı telefonlar gibi cihazlar üzerinden giriş yapılan Facebook, uzun süre boyunca bu cihazlarda açık bulunmaktadır. Bu yüzden kullanıcılar şifre belirledikten sonra genelde şifrelerini unuturlar.

Yeni bir bilgisayar veya telefon üzerinden kendi hesaplarını açabilmek için tekrar şifre girilmesi gerekir. Unutulan şifreler ise çoğu zaman bu aşamada baş ağrıtır. Eğer siz de, Facebook şifremi nasıl sıfırlarım ve şifremi nasıl değiştirirm diye düşünüyorsanız , hangi adımları takip etmeniz gerektiğini bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.



Facebook Şifremi Unuttum Nasıl Bulabilirim 

  • İlk olarak Facebook adresine girerek , alt tarafta bulunan ‘’Hesabını mı unuttun’’ sekmesine tıklayın. 
  • Gelen ekranda arama kısmına e-posta adresi, telefon numarası veya ad soyad ile arama yaparak hesabınızı buluyorsunuz. Biz burada e-posta adresi ile şifre sıfırlıyoruz. Eğer e-posta adresini unutuysanız bu alana hesabınıza ait cep telefonu numarasını girebilir. 
  • Daha sonra hesabınızı buluyoruz ve e posta veya telefon numarasına doğrulama kodu gönderiyoruz.
  • Kodu doğruladıktan sonra bizden yeni şifre belirlememizi istiyor. Son olarak yeni şifre belirlenir ve ‘’Kaydet’’ butonuna tıklanarak işlem tamamlanır.
Yardımcı olması için YouTube videomuz yayında.



Yorumlar