Instagram ücretli abonelik dönemi başladı! İşte fiyatlar ve detaylar…


Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram yeni bir özellik deniyor. Bu özellik ile Instagram’da 0,99 - 99,99 dolar arasında değişen fiyatlarla ücretli abonelik sistemi resmen başladı.



Instagram nasıl para kazanırım?

Instagram en son 2021 Kasım ayında yayınladığı güncelleme ile App Store’da “Subscriptions” (Abonelik) ismiyle yeni bir özellik yayınladı. Bu yeni özellik ile içerik üreticileri canlı yayınlarından ve hikayelerinden para kazanabilecek. İçerik üreticileri seçtikleri canlı yayınları abonelere özel yapabiliyor ve sadece ücretli abone olan kullanıcılar takip edebiliyor.

Meta şirketi çatısı alıtnda bulunan Instagram, “ücretli abonelik” özelliği kapsamında ABD’deki 10 içerik üreticisine bu özelliği verdi. 



Bu isimler şöyle:


@alanchikinchow, @sedona._, @alizakelly, @kelseylynncook, @elliottnorris, @jordanchiles, @jackjerry, @bunnymichael, @donalleniii ve @lonnieiiv

Instagram abonelik fiyatları

Instagram içerik üreticileri yeni abonelik sisteminde fiyatları kendileri belirleyecek. Instagram, içerik üreticilerine 0.99 - 99.99 dolar arasında değişen sekiz farklı fiyat imkânı tanıyor. Başlangıçta bu fiyatların içerik üreticileri tarafından en düşük seviyede tutulması bekleniyor. Ayrıca içerik üreticileri abonelere özel anketler ve soru-cevap oturumları gibi etkinlikler de yayınlayabilecek.

Instagram’ın Türkiye için yerel bir fiyatlandırma sunup sunmayacağı henüz bilinmiyor.




Takipçi gizleme özelliği de yolda


Instagram, doğrulanmış hesaplar için yeni bir özellik üzerinde geliştiriyor. Geliştirici Alessandro Paluzzi’nin yayınladığı görüntülere göre, doğrulanmış hesaplar artık takipçi sayılarını gizleyebilecek.
Bu özellik aktif hale getirildiğinde, Instagram, ilgili hesabın “Takipçiler” sekmesini gizli hale getirecek. Hesabın kendisi dışında başka biri takipçileri görüntülemeye çalıştığında, “Takipçileri yalnızca …. kullanıcısı görüntüleyebilir” uyarısı çıkacak.

Alessandro Paluzzi’nin paylaşımına göre Instagram, sadece 4000+ takipçiye sahip doğrulanmış işletme hesaplarının takipçilerini kısıtlamasına izin verecek. Eğer takipçi sayınız 4000’den düşükse, mavi tikiniz yoksa ve işletme hesabı kullanmıyorsanız “Takipçiler” bölümü eskisi gibi herkese açık olacak.


Yorumlar