Twitter Sohbet Odası Nasıl Açılır


Clubhouse uygulaması ile popülerleşen ve kullanıcılardan büyük ilgi gören Sesli sohbet odalarından sonra, Twitter hızla yeni bir adım attı ve Sohbet odaları (Spaces) özelliğini ilk olarak iOS kullanıcılarına, daha sonra Android kullanıcılarına sundu. Twitter, sohbet odaları özelliğini iOS kullanıcıları için özel beta sürümünde test etti. Daha sonra testler Android tarafında da devam etti. Twitter denemelerin olumlu sonucu olarak Sohbet Odaları özelliği hem Android hem de iOS kullanıcılarına sunuldu. 



Sohbet Odasını kimler başlatabilir?

Twitter'daki bütün kullanıcılar iOS ve Android için bir Sohbet Odası başlatabilirler. Ancak Tweetleri korumalı olan hesaplar Sohbet Odası oluşturamaz. Çünkü Sohbet Odasındaki mevcudiyet ve etkinliğiniz de herkese açıktır.



Twitter Sohbet Odası Nasıl Açılır ?

  • Twitter uygulamasını açın ve sağ alt köşedeki + simgesine basılı tutun.
  • Gelen menüden mor renk ile gösterilen Spaces (Sohbet Odası) seçeneğini seçin.
  • Sohbet Odasına daha fazla kişinin giriş yapması ve sohbetin hangi konuda olduğunu belirtmek için sohbet odasına bir isim verin ve 3 adete kadar konu belirleyin. 
  • Alt tarafta ki butonu açarak canlı sohbetinizi kaydedebilirsiniz. Daha sonra takvim seçeneğine tıklayarak ileri bir tarihe dahi sohbet planlayabilirsiniz.
  • Ardından Start Your Spaces (Sohbet Odasını Başlatın) butonuna tıklayın.
  • Bir Spaces (Sohbet Odası) kurduğunuz zaman mikrofonunuz varsayılan olarak kapalı olarak gelecektir. Sol alt köşedeki mikrofon simgesine dokunarak mikrofonunuzu açabilirsiniz.
Yardımcı olması için YouTube videomuz yayında.




Yorumlar